01 آذر 1403
logo

مرکز تحقیقات متابولومیکس و ژنومیکس

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1402/08/15 - 11:38
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 95
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بررسی بیان ژنهای MCP-1, PAi-1, CDH1, CDH2 در اگزوزوم خون بیماران مبتلا به نفروپاتی دیابتی نوع دو مراجعه کننده به پژوهشگاه غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران

نتایج این تحقیقات نشان می دهد ترکیب اگزوزومها در بیماریهای متفاوت است و چونکه این اگزوزوم ها عامل ارتباطات بین سلولی و بافتی هستند ترکیب آنها می تواند پیامی بخصوصی برای مرگ سلولی، التهاب و یا پاسخ های دیگر سلولی ایجاد کند.

خلاصه ضرورت اجرای طرح

در جوامع امروزی سبک نوین زندگی همراه با مصرف انرژی بالا منتج به افزایش بیماریهای حاد متابولیکی و در نهایت مرگهای حاصل از این بیماریها شده است. بنابراین نیاز برای یافتن استراتژیهای درمانی و جلوگیرنده از افزایش ظهور این بیماریها و پیشرفت آنها ضروری بنظر می رسد. برای رسیدن به چنین اهدافی نیاز است که دانشمان را نسبت به مکانیسمهای پایه ای همئوستاز گلوکز افزایش دهیم. چندین بافت در تنظیم سطح گلوکز خون درگیر هستند و ارتباط بین این بافتها برای رسیدن به این هدف بسیار مهم می باشد. فاکتورهای مختلفی در جریان خون مانند هورمون ها، سایتوکاین ها و فاکتورهای رشد در این ارتباط بین بافتی نقش مهمی ایفاء می کنند. با این حال اخیرا نوع جدیدی از ارتباط بین سلولی معرفی شده است. این مکانیسم جدید سیگنالینگ بوسیله اگزوزوم ها، وزیکول های خارج سلولی کوچک، که از طریق اندوزومی چندوزیکولی تولید می شوند و تقریبا بوسیله اغلب سلول ها آزاد می شوند ایجاد می شود. مطالعات درون تنی(In Vivo) و برون تنی(In Vitro) نشان داده اند که اگزوزوم ها می توانند مواد ژنتیکی، پروتئین ها، لیپیدها و رسپتورهای خاصی را بین بافتهای مختلف بدن انتقال دهند و منجر به تغییرات عملکردی در سلولهای دریافت کننده شوند. مطالعات اخیر نشان داده است که ترکیب این وزیکولها در بیماریهای مختلف مانند سرطان متفاوت می باشد، همچنین تحقیقی که بر روی بیماران دیابتی انجام شد نشان داد که اگزوزوم های کاردیومیوسایت های دیابتی حاوی مقدار کمتری از پروتئین شوک حرارتی(HSP۲۰)که در دیابت کاهش می یابد هستند. نتایج این تحقیقات نشان می دهد ترکیب اگزوزومها در بیماریهای متفاوت است و چونکه این اگزوزوم ها عامل ارتباطات بین سلولی و بافتی هستند ترکیب آنها می تواند پیامی بخصوصی برای مرگ سلولی، التهاب و یا پاسخ های دیگر سلولی ایجاد کند. بنابراین شناخت از ترکیب این وزیکولهای کوچک می تواند در استراتژی های تشخیصی و درمانی بسیار مهم باشد، و بررسی الگوی این وزیکول ها در بیماریهای متابولیکی مانند دیابت که ممکن است چندین بافت را درگیر کند می تواند بسیار مهم باشد، لذا در این راستا در این طرح تحقیقاتی، الگوی بیان ژنهای MCP-۱, PAi-۱, CDH۱, CDH۲ که از ژنهای مهم وبالقوه بعنوان مارکر دیابت نفروپاتی هستند در اگزوزومهای بیماران دیابت نفروپاتی مراجعه کننده به مرکز غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران بررسی خواهند شد.
  • گروه خبری : طرح های پژوهشی,کارشناس طرح های تحقیقاتی,کارشناس پژوهش
  • کد خبر : 250576
مدیر سایت
تهیه کننده:

مدیر سایت

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه